Παραγωγός: Χατζησουλεϊμάν Νουρή

Παραγωγή: Μαρούλι Μanchester

Τοποθεσία: Φελώνη, Ξάνθης

Στο συγκεκριμένο θερμοκήπιο, μετά την καλλιέργεια αγγουριού (βλ. Εφαρμογή προϊόντος Aglev SI σε παραγωγή αγγουριού θερμοκηπιού), κατά την χειμερινή περίοδο φυτεύτηκε μαρούλι. Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019 μετά από έντονες και συνεχόμενες βροχοπτώσεις το θερμοκήπιο πλημμύρισε 3 φορές. Παρόλα αυτά η καλλιέργεια δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και ο παραγωγός κατάφερε να συγκομίσει όλη την παραγωγή.

Η χρησιμότητα του ατταπουλγίτη , σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων, είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει σαν μία επιπλέον «δεξαμενή» νερού, έχοντας ως αποτέλεσμα τον πιο γρήγορο αερισμό του εδάφους.

Ως γνωστών, ο αερισμός του εδάφους είναι πολύ σπουδαία υπόθεση: Το ριζικό σύστημα αναπνέει, οπότε ανεπαρκής ή κακός αερισμός εξαιτίας υπερβολικής υγρασίας (water logging) προκαλεί, ανοξία και το θάνατο των φυτών.
Συνθήκες ελλιπούς αερισμού ευνοούν την ανάπτυξη πολλών μυκήτων που προκαλούν σήψη του ριζικού συστήματος  ή του λαιμού των φυτών (φυτόφθορα κ.α.) [Γενική και Ειδική Δενδροκομία, Μιλτιάδης Δ. Βασιλακάκης]